Andet: Historier fra virkeligheden/ Genie er skuespiller og er landet på Månen


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Historier fra virkeligheden/ Genie er skuespiller og er landet på Månen

Deadline inden d. 1. januar 2023

Historier fra virkeligheden/ Genie er skuespiller og er landet på Månen

Hvis du er på vej til Månen, hvor Genie er landet, så læs med her. Hun kan guide dig på rette vej, selvom vejene i universet er usynlige. Men der er ikke en vej, men mange veje til Månen. Kan du finde din?


Hej

Da Tommy ringede og spurgte om jeg ville skrive en “Historie fra virkeligheden” blev jeg både taknemmelig og beæret. Men det blev ret hurtigt erstattet af et; “Hvorfor mig? Hvad interessant har jeg at sige? Og hvorfor skulle nogen gide at læse om, hvad jeg har lavet?”

Men så fandt jeg ud af, at det ikke er det, det handler om. Det handler om at inspirere, motivere og give det kærlige skub i den rigtige retning, som jeg ville ønske, jeg havde fået noget før.

Jeg var 8, da jeg fandt ud af, at jeg skulle være skuespiller. Jeg var 25, før jeg kunne leve af det.
Hvorfor gik der 17 år, før det lykkedes?
Fordi jeg fokuserede på det forkerte. Jeg fokuserede på næste skridt og troede oprigtigt på, at det var et skridt, jeg kunne kontrollere. Heldigvis fik jeg en fantastisk privatlærer og en dygtig acting coach, der tilsammen åbnede mine øjne og udvidede min horisont.

Statens skuespillerskoler er gode til at promovere sig selv som værende “den eneste måde at blive skuespiller”. Det stoppede min udvikling i årevis.
Jeg vil lige understrege, at jeg IKKE siger, man ikke skal søge ind! Kommer man ind, er det 3 år, hvor du kan øve, lege, fejle og udvikle dig i trygge rammer. Du får en palet af teknikker serveret på et sølvfad af dygtige undervisere og et kæmpe netværk…og du får tilmed SU. Sikken en kæmpe gave!
Men jeg vil påstå, at det langtfra er den eneste vej. Og jeg vil også påstå, at den ikke er for alle.

I 2017 havde jeg studeret skuespil intenst i 11 år. Jeg havde haft drama som barn, gået på et 8 ugers kursus på skuespillerskolen Ophelia, været på 2 dubbingkurser ved Audio Resort, gået på en uges kursus på Oure Højskole, læst utallige bøger om skuespil og fået privatundervisning ved 3 professionelle skuespillere.
Jeg fik hele tiden at vide, at jeg var en dygtig skuespiller - også af yderst kompetente mennesker..! Jeg blev ringet op til hovedrollerne på amatørteatrene og altid rost af anmelderne.
Hvorfor kunne jeg så ikke komme ind på den skole?

Lang historie kort; Jeg havde søgt skuespillerskolen 7 gange, før jeg gik på deres sommerkursus og fandt ud af, at det ikke var den rigtige skole for mig.
Jeg var sønderknust. Jeg havde brugt så mange år på at få smækket en dør i ansigtet, for at finde ud af at jeg slet ikke ville ind ad den.
Men det lærte mig en vigtig lektie! Min rejse er min! Og kun min! Der er INGEN udover mig, der skal bestemme om jeg skal være skuespiller eller hvordan jeg skal blive det.
Jeg ændrede min tankegang og min fremgangsmåde og 1 1/2 år senere landede jeg drømmejobbet… eller det der en gang var drømmejobbet….

Først og fremmest skulle jeg finde ud af hvorfor, jeg skulle være skuespiller.
Hvilken historie vil du fortælle? Hvorfor er det en historie, der er vigtig at blive fortalt?

Dernæst skulle jeg blive ved med at udvikle og dygtiggøre mig. Det er ligemeget, hvor god du er - i skuespilfaget kan du altid lære mere og blive bedre.
Det er vigtigt og en af mine store fejl! Jeg kom til at hvile i trygheden ved altid at få roller og blive rost for dem.
Du skal altid flytte dig! Og gerne til et sted, hvor du føler dig udfordret.

Næste skridt var målet. Hvad sigter jeg efter?
Jeg besluttede mig for at sigte for langt. Jeg tænkte, at hvis jeg sigter efter solen, så kan det være jeg lander på månen - dog velvidende fra start at solen er urørlig! Din sol må ikke skuffe - kun motivere.

Mit eksempel; Jeg vil lave A-film i Hollywood. Ikke nødvendigvis hovedroller - bare rigtigt fede roller i gode historier, der har et vanvittigt budget til at udtrykke dem.

Gør det specifikt. Sørg for at glemme ALT der hedder fornuft, økonomi, jantelov osv.
Det eneste du må tænke på er drømmen! Den vildeste, mest fantastiske drøm du overhovedet kan forestille dig. Vil du vinde en oscar for årets mandlige hovedrolle? Vil du være hovedrollen i den næste Broadwaymusical som vælter verden? Vil du spille overfor Bradley Cooper?
Hvad ville være det absolut største, du overhovedet kan forestille dig?

Når du har fundet den drøm, der får det til at kilde i maven, får dig til at smile og får dine øjne til at stråle, så siger du til dig selv: “Det er meget muligt dette ikke sker. Men jeg vil gøre ALT hvad JEG kan, for at det gør”

Nu skal du finde ud af, hvad der er et skridt fra drømmen.
Lad mig bruge Oscar eksemplet:

Du skal have en hovedrolle i en storfilm.

Et skridt ned derfra:
Du skal have store roller i professionelle spillefilm

Herfra bliver næste skridt ned interessant, for nu åbner mulighederne sig som en pyramide.
- Du skal have roller i spillefilm, kortfilm og/eller serier (professionelt)
- Du skal have en uddannelse
- Du skal dygtiggøre dig via privatundervisning, kurser og erfaring
- Du skal have kontakt til casterne

Herfra tjekker du:
- alle muligheder for, hvordan du kan få roller i film, kortfilm og serier.
- hvilke uddannelser du kan vælge og dernæst hvilke du er interesseret i
- hvilke undervisere og kurser du tror kunne udvikle dig mest muligt
- hvilke castere der er og hvordan du gør dig attraktiv for dem

Når du har fundet svar på alle ovenstående, undersøger du mulighederne for at opnå dem osv.
På den måde får du en kæmpe pyramide af muligheder, så når en dør lukker, bliver du ikke slået ud (som hvis man konstant får afslag fra statens skuespillerskoler) - du åbner bare døren ved siden af, for nu har du 30!

Mit eksempel:
Hvis jeg skal lave A-Hollywoodfilm, så skal jeg til Hollywood.

Hvor længe kan jeg tage til Hollywood, hvis jeg ikke må udskyde drømmen for længe
- Økonomi
- Arbejde
- Lejlighed

Det blev til én måned, hvis jeg ikke må strække den længere end et år frem i tiden.
Hvad skal jeg lave i Hollywood i en måned:
- Gå til agenterne
- Få noget god undervisning

Det der trak mest var undervisningen.
Jeg tror, jeg fandt 10 skoler, men øverst på min liste var det studie, som er ledet af stifteren til den teknik jeg havde brugt i et år og forelsket mig fuldstændig i.
Så jeg startede med at skrive til dem og spørge om det kunne lade sig gøre kun at gå der i en måned.
De svarede ja og tilbød mig to hold på mellemste trin ud af 3 (man kan kun komme på øverste trin, hvis man tidligere har gået på skolen eller har arbejdet sammen med stifteren selv). De fraråder normalt at gå på mere end ét hold ad gangen, men udfra mine erfaringer mente de, jeg var god nok og ønskede jeg skulle få så meget ud af mit korte ophold som muligt.
Mit første forsøg gik altså lige igennem.

Jeg tog derover og lærte helt vanvittigt meget på ultra kort tid, så da jeg kom hjem, var jeg toptrænet.
To uger efter jeg kom hjem, dukkede et opslag op på DASK, hvor en tv-serie søgte min type (dog i alderen 18-25, mens jeg var 28).
Jeg søgte og blev kaldt ind. Jeg fik efterfølgende et callback. Jeg fik et til. Og så landede jeg en stor birolle i en DR Dramaserie. Det var mere end jeg havde turde drømme om, dengang jeg bare ville ind på skuespillerskolen.

Siden serien blev vist er jeg blevet ringet op til 3 store castings uden at søge og i Januar blev jeg optaget i Dansk Skuespillerforbund og kan derfor nu kalde mig professionel skuespiller.

Jeg håber, du er kommet igennem dette lange opslag. Jeg håber, du er blevet inspireret og jeg håber at du vil kæmpe, ofre og strække dig langt for din drøm, for så KAN det lade sig gøre. Men du kan ikke hvile på laurbærene. Skuespil kræver flere timer end et fuldtidsarbejde og du får flere nedture end opture, men hvis det er det, dit hjerte siger, du skal og din historie er vigtig at fortælle, så skal ingen anden end du bestemme, at det er det du skal!

Drøm stort, kæmp hårdt og få det til at ske!
God vind!

Kh GenieSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2566 Sidevisninger