Andet

Historier fra virkeligheden/ Clara blev inviteret til optagelser i Polen


dask nyhed

Historier fra virkeligheden/ Clara blev inviteret til optagelser i Polen

Deadline inden d. 1. januar 2025

Historier fra virkeligheden/ Clara blev inviteret til optagelser i Polen

Clara Kokseby var en af 9 DASK skuespillere der i efteråret landede en rolle i en dansk/ polsk spillefilm.

Castingprocesser starter i skuespillerdatabasen og ikke via opslag som mange fejlagtigt tror. Opslag er for statister, ikke skuespillere. I databasen kan casterne se billeder og video, læse CV og tage stilling til hvem der matcher rollen og skal kun bruge tiden på dem de tror på. Så er din profil opdateret som vi anbefaler og du matcher det der søges kommer henvendelsen - Clara var en af dem!


Her kan du læse om processen med Claras egne ord:

Så det hele startede med en SMS i starten af september der læste: “Hej Clara, jeg har fundet dig på DASK og kontakter dig angående en rolle i en dansk/polsk produceret spillefilm…”

Jeg læste lige beskeden et par gange, for det lød helt ekstremt spændende, men også som noget af en lidt større “skala”, end jeg havde prøvet før.

Jeg svarede selvfølgelig tilbage hurtigt og fik tilsendt en bid af manus jeg skulle lave et selftape til. Det gjorde jeg, og blev så ringet op et par dage efter, og fik at vide, at de gerne ville se mig til casting ude på Nordisk Film - men til en anden rolle end den oprindelige jeg havde lavet selftape til.

Så jeg øvede den max igennem, gik ind til castingen og var røv nervøs, men kom ud derfra og havde faktisk en form for befriende følelse. Både fordi det faktisk havde været virkelig sjovt, men også fordi jeg følte, at jeg fik prøvet nogle ting af, som åbnede mine øjne endnu mere for, hvad skuespil egentlig kan.

Et par dage efter fik jeg så telefonopkaldet fra Nordisk Film, om at jeg havde fået rollen, og skulle til Polen ca. en uge efter. Det var en lidt vild oplevelse, da det er min første egentlige casting siden jeg var barn, så havde ikke helt set den komme. Jeg havde kun min mavefornemmelsen der sagde, at min præstation var meget god, men jeg havde ikke regnet med det. Det må jeg sige. Så jeg hoppede lige lidt op og ned i min lejlighed et par gange af ren hype.
Jeg fik pakket, gjort klar og så var det afsti afsted til Polen 6 dage efter.

Jeg fulgtes i flyet med en af mine medspillere, og da vi ankom, skulle vi direkte til kostume/hår prøve, så vi kunne teste forskellige tøjkombinationer osv af. Derefter direkte ud på location til en mere teknisk gennemgang af scenen, og så tilbage til hotellet til en hurtig reception, hvor vi lige satte ansigt på hinanden (cast & crew) og sagde ordentligt hej, inden det gik løs med optagelser dagen efter.

Nu er det ret begrænset hvad jeg må sige jo, men ih en sjov oplevelse. Ét er, at man er del af så stort et set som skuespiller, med kæmpe lamper, det fedeste udstyr og monitors hvor man kan se, at kvaliteten bare er vild, men to er: Præstationsangst.
Jeg tror det er meget normalt egentlig. Og at det bare viser, hvor engageret man er i sit arbejde, og hvor meget man brænder for det. Så lige så snart vi begyndte at skyde, så gik “angsten” væk, og så var det bare en helt ekstremt spændende oplevelse: Virkelig sjovt og ekstremt lærerigt for mig.

Optagelserne tog næsten hele dagen, og dagen efter skulle jeg og mine medspillere så hjem igen. Så vi fulgtes i flyet tilbage, og det eneste jeg kunne tænkte på der var:
“Ok Clara, det her skal du gøre mere af” - Fordi jeg var så glad i maven over alt det, jeg faktisk havde formået. Og at det forhåbentligt bliver springbrættet til mange, mange flere lignende oplevelser i fremtiden.


Tak, Clara for at ville dele din oplevelse med os ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1293 Sidevisninger