Kursus og uddannelse

Selftape-skolen for forældre til børn mellem 8-15 år (Hele landet)


dask nyhed

Selftape-skolen for forældre til børn mellem 8-15 år (Hele landet)

Deadline inden d. 15. juli 2023

Selftape-skolen for forældre til børn mellem 8-15 år (Hele landet)

(Bemærk: Formatet her vil blive løbende opdateret og tilpasset indtil opstart 15. august)


Kære forældre,

Der anvendes i stor grad børneskuespillere i Dansk Fiktion (Spillefilm/ TV-serier/ Julekalendre mv.) castingprocesserne bliver kortere og selftapes/ CastSelv/ hjemmecasting er og bliver en fasttømret del af alle castingprocesser.

Børnecasting er omfattende fordi vi ofte leder efter nyt uprøvet talent, hvorfor vi skal se mange emner igennem. Denne del ændre sig også når vi som castere skal levere hurtigere end tidligere. Vi skal kunne levere gode bud på rollerne, hurtigt, så vi kan begrænse antallet af børn til den fysiske casting i den sidste ende, som er den del der virkelig er tidskrævende.

Vi har i hundredvis af børn der har lyst til at medvirke og til at lande den store rolle, men lyst alene er langt fra nok. Talent kan man komme langt med, bestemt. Men det er også kun en del af det samlede. Dit barn skal have konkrete færdigheder, have indblik i metoder og være læringsparat og være instruerbar... og have en langsigtet lyst og motivation. Fra når castingen starter til filmen er færdigoptaget kan der meget vel gå 6 måneder.

Det betyder i al sin enkelthed at vi skal vide hvad dit barn kan og hvilken motivation der ligger bag, gerne inden castingen... Derfor dette initiativ.

I denne proces er forældrene helt afgørende. Din indsats som forældre er her afgørende af flere årsager.

Du skal ikke alene kunne støtte og motivere dit barn under optagelserne, du skal som forældre også gerne have forudgående kendskab til hvordan filmproduktion foregår, hvordan man øver replikker og hvad du/ I kan forvente. Er der ikke den rette forventningsafstemning, mister man motivationen også som forælder. Forældrene er barnets motivationsmotor. Du kender bare dit barn bedst, og særligt i denne alder hvor pre/ teenageårene

Skal dit barn lande rollen, skal han/ hun naturligvis også være dygtig og det kræver træning. En træning der skal starte lang tid før rollen kommer og før castingen, derfor denne selftape-skole.

Barnet skal trænes i at kunne spille en karakter (metode), men også i at være sig selv/ naturlig (Talentet/ lysten). Forældrene skal trænes i at Coache barnet i forhold til hjemmecastingen men også sørge for at der bliver trænet og der holdes ved.

Men fokus er og skal være at det er sjov, spændende og tilpas udfordrende. Det er i det spænd læring er bedst og motivation trives og er drivkraften mod større ambitioner og om at holde fast ved interessen.

Vores behov umiddelbart er at få trænet unge under 15 år, så de også er trænede allerede i pre/ teenageårene, men også i tiden fremadrettet. Det udelukkes ikke at vi starter et lignende forløb for de lidt ældre unge (15-17 årige), men vi starter her.


Sådan fungere vores Selftape-skole for børn under 15 år & deres forældre

Alle kan gratis deltage i vores skoleforløb, hvis man har en Skuespillerprofil eller en Agentprofil på DASK-online og derved adgang til vores CastSelvsystem som vi anvender til formålet.

Ved din profil (Under kurser) opsætter vi den 15. august en/ nogle "fiktive" selftapeopgave du/ I kan træne på. Følg anvisningerne herfra.

Som med alt anden træning, kræver det at man træner de samme ting gentagende gange. For at styrke motivationen for denne selvtræning vil vi give deltagende på skolen mulighed for at få adgang til at se andres løsning af deres selftapes, men også mulighed for at komme skridtet dybere. I vil også senere i forløbet få lejlighed til at vise hinanden hvordan I hver især arbejder med jeres selftapes (processen). At se hvordan andre arbejder er meget givende.

Når forløbet er i gang, vil I modtage instruktionsvideoer fra os som supplement til jeres proces, men vi vil også lave Zoom møder ved lejlighed.

Det er vigtigt at forstå at dygtiggørelse er en proces, ganske som når man spiller fodbold. Man bliver ikke dygtig til noget ved at gøre det en enkelt gang, men mange gange over tid. Det kræver en indsats af barnet men bestemt også forældrene. Hvor meget tid I sætter af og hvornår, er op til jer. Men jo mere tid i afsætter, desto dygtigere bliver I sammen og vores kendskab til jer styrkes.

Vores Selftapeskole starter 15. august og du skal være tilmeldt fra din profil, så vi i forvejen ved hvem og hvor mange vi har med.

Vi vil dele og involverer flere af vores samarbejdspartnere i forløbet så de får indsigt i dit barns færdigheder.

Tak for at være en del af DASK-online



Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.



Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2602 Sidevisninger