Viden om

At være eller ikke at være - Når det lykkes, for alle andre!


dask nyhed

At være eller ikke at være - Når det lykkes, for alle andre!

Deadline inden d. 1. januar 2025

At være eller ikke at være - Når det lykkes, for alle andre!

Optagelsesprøverne til scenekunstskolerne er ovre, og tilbage står alle de mange som ikke kom videre, ikke kom ind... Men som også ser på dem der gjorde. Nogen de kender, nogen de har trænet med... Tætteste venner. Men der er følelser på spil og det er komplekst. At kalde det "jalousi", er alt for unuanceret.

Tvivl på egne evner er en naturlig del af den menneskelige tilstand. Det er ikke ualmindeligt at føle sig usikker eller nervøs i nye situationer eller når man udfordrer sig selv på nye områder. Men tvivlen behøver ikke at være en hindring for at forfølge ens ambitioner, herunder ønsket om at blive skuespiller.

Tvivl kan være en kilde til vækst og udvikling. Det er igennem tvivl, at vi stiller spørgsmål ved vores egne antagelser og søger nye svar. Tvivl kan være en form for selvrefleksion, der hjælper os med at forstå vores styrker og svagheder, og hvad vi skal arbejde på for at blive bedre.

Når det kommer til skuespillerfaget, er det en kunstart, der kræver både tekniske færdigheder og en følelsesmæssig forbindelse til karakteren. Det kan være udfordrende at finde sin stemme som skuespiller, men det er vigtigt at huske på, at det tager tid og øvelse at udvikle sig som kunstner.

Selvom skuespillerfaget kan virke som en drøm, der kun er forbeholdt de få, er det ikke nødvendigvis sandheden. Der er mange måder at involvere sig i skuespillerfaget, selvom man ikke nødvendigvis ender med at have det som sit levebrød eller via en uddannelse. Man kan for eksempel tage skuespilundervisning, deltage i amatørteaterforestillinger, eller selv producere kortfilm og andre småprojekter.

Det er vigtigt at huske på, at succes som skuespiller ikke nødvendigvis handler om berømmelse eller rigdom, men anerkendelse - Det at skabe noget og dele det med andre kan være en utrolig meningsfuld oplevelse med den anerkendelse og det øgede selvværd der følger med.

Så hvis du tvivler på dine evner som skuespiller eller om skuespillerfaget er det rigtige valg for dig, så husk på, at tvivl kan være en kilde til vækst og udvikling også selvom du føler dig valgt fra. Prøv at udfordre dig selv og tage små skridt i retning af din ambition. Du ved aldrig, hvad der kan ske, medmindre du tager chancen. Og husk, at skuespillerfaget ikke behøver at være dit levebrød for at have en mening i dit liv.

At se andre lykkes som skuespillere kan være en fantastisk oplevelse. Når vi ser andre indfri deres ambitioner, kan det inspirere og motivere os til at forfølge vores egne mål. Men hvad sker der, når vi ser andre lykkes som skuespillere, mens vi selv kæmper for at finde vores vej i denne verden?

Det at se andre lykkes kan være en kilde til både glæde og frustration. På den ene side kan det være inspirerende at se andre skuespillervenner, der har arbejdet hårdt og nået deres mål. Det kan også give os håb om, at vi også kan opnå succes, hvis vi fortsætter med at arbejde hårdt og forfølge vores målsætninger.

På den anden side kan det være frustrerende at se andre lykkes, mens vi selv ikke ser de samme resultater, selvom vores vej har været den samme. Det kan føles som om, vi bliver efterladt og ikke kan opnå de samme muligheder. Men det er vigtigt at huske på, at andres succes ikke behøver at være en trussel mod vores egen succes.

Der er en vigtig lektion at lære i at se andre lykkes. Det handler om at frigive vores ego og vores behov for at sammenligne os selv med andre. Når vi frigiver os selv fra vores ego, kan vi begynde at se på andre menneskers succes som en kilde til inspiration i stedet for en trussel mod vores egen succes.

Vi kan også bruge andres succes som en mulighed for selvrefleksion. Vi kan spørge os selv, hvad de har gjort for at nå deres mål, og om vi kan lære noget af deres tilgang. Vi kan også spørge os selv, om vores egne mål og ønsker stadig er relevante og om vi skal justere vores tilgang for at nå dem.

Endelig kan vi bruge andres succes som en mulighed for at øve os i at sprede glæde og støtte. Vi kan tilbyde vores hjælp og støtte til andre skuespillere og glæde os over deres succes. Når vi støtter andre, skaber vi også en positiv energi omkring os, der kan hjælpe os med at nå vores egne mål.

Så selvom det kan være udfordrende at se andre lykkes som skuespillere, og jo særligt dem der står os nært, mens vi stadig kæmper for at finde vores vej, er der en positiv og småfilosofisk tilgang til at håndtere det. Vi kan frigive vores ego og se på andres succes som en kilde til inspiration, selvrefleksion og mulighed for at sprede glæde og støtte. På denne måde kan vi fortsætte med at forfølge vores egne mål og finde vores egen vej til succes.

Men det er ok at have disse følelser og den tvivl der følger med. De er med til at definere dig og de valg eller fravalg du efterfølgende tager. Nogle giver det styrke og øget motivation, mens andre falder fra.

Hvis du har andre betragtninger til dette skriv, tilføj det i kommentarfeltet ved din profil ;-)

Tak for at være en del af DASK-onlineSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


778 Sidevisninger