Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Tillykke - Du er blevet short-listet!


dask nyhed

Tillykke - Du er blevet short-listet!

Deadline inden d. 1. januar 2025

Tillykke - Du er blevet shortlistet!

Kender du begrebet "at blive shortlistet"?

Du burde faktisk ikke kende til begrebet i den stol du sidder i, fordi "shortlist" er et udtryk, som bruges af castere på den anden side af kameraet. Shortlisten er vores liste over kandidater, som vi som castere går videre med til instruktør/producent.


Men hvad betyder det så - At blive Shortlistet?

At blive shortlistet betyder, at man er blevet udvalgt som en af de bedste kandidater til en given rolle. Shortlisting-processen sker ofte som en del af en rekrutteringsproces, hvor kandidaterne bliver screenet for at identificere dem, der passer bedst til den ønskede rolle.

I casting-branchen betyder shortlisting, at en gruppe kandidater er blevet udvalgt og præsenteret for instruktøren eller producenten som potentielle kandidater til en rolle. Dette sker normalt efter at have gennemgået en omfattende casting-proces, og de shortlistede kandidater er dem, som casteren mener, passer bedst til rollen og har potentiale til at udfylde den på en måde, der opfylder instruktørens eller producentens krav og visioner.

Det er vigtigt at huske på, at at blive shortlistet ikke garanterer, at man vil få jobbet eller rollen. Det betyder bare, at man er blandt de bedste kandidater og vil blive overvejet til rollen.


Hvad er da konsekvensen?

Vi oplever for tiden ofte, at folk henvender sig og fortæller, at de er blevet shortlistet til forskellige ting. Nogle kender begrebet og bliver begejstrede i første omgang, men bliver skuffede senere hen. Derfor skal shortlisten forblive mellem casteren og instruktøren. Hvis der skal bruges én person til en rolle, skal man ikke fortælle de 50 andre kandidater, som man er gået videre med ud af for eksempel 500.

At blive bekendt med, at man er shortlistet, giver falske forhåbninger om rollen. Hvorfor skabe disse forventninger overhovedet? Det giver faktisk ingen mening.

Begrebet er ved at blive populært, men det bliver ofte brugt forkert i en forkert sammenhæng. Det er som tilfældet med "playing-age" og "showreels", men det er en anden snak. Du kan også finde mere information om disse udtryk i vores "Viden om".

Skriv altid til os, hvis noget er forvirrende eller ikke giver mening. Enten er det bare nonsens, eller også kan der være en længere forklaring bag. ;-)

Tak fordi du er en del af DASK-onlineSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1156 Sidevisninger