Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Sådan bliver du A-Liste skuespiller


dask nyhed

Sådan bliver du A-Liste skuespiller

Deadline inden d. 1. januar 2025

Sådan bliver du A-Liste skuespiller

Men først, hvad vil det sige at være "A-Listet"

Helt kort er det et slags karaktersystem, som ikke er særlig nuanceret. At blive karakteriseret som "B skuespiller" er ikke særlig flatterende, men faktisk en ret høj status, som vi kigger nærmere på nu.

A-LIST Skuespillere
At være en A-liste skuespiller betyder, at skuespilleren er blandt de mest efterspurgte og succesfulde i filmindustrien. En A-liste skuespiller har typisk opnået berømmelse, anerkendelse og høje indkomster på grund af sin præstation og popularitet i filmbranchen. Det kan være her i Danmark isoleret eller kombineret med succes på den internationale scene.

A-liste skuespillere er normalt kendte for deres evne til at levere fremragende skuespilpræstationer, tiltrække et stort publikum og bidrage til en films succes. De bliver ofte betalt betydelige beløb for deres arbejde og kan have stor indflydelse på, hvilke filmprojekter der bliver støttet og udviklet i filmindustrien.

Typisk er det etablerede stjerner, der anses for at være A-liste skuespillere, men nye stjerner kan også rykke op til A-listen, hvis de har succesfulde filmprojekter og gode anmeldelser. Det er værd at bemærke, at A-liste skuespillere ofte har forskellige måder at måle deres succes på, og definitionen af, hvem der er på A-listen, kan variere afhængigt af tid, sted og perspektiv.

Det er med andre ord filmindustrien og dens publikum der definere listen. En slags popularitetsbarometer, som også inkludere færdigheder og personlighed... Nogen vil kalde det X-factor.

A-Liste skuespillerne er dem der er forebilleder for mange. En slags influencer om man vil. Det er dem mange spejler sig i, ser op til og identificere sig med. Men også som mange fejlagtigt måler sig med.

Hvis du hele tiden sammenligner din tid og holder den op mod verdensrekorden vil du miste modet med tiden.

Lige børn leger bedst, og det er også en sandhed her. Du skal finde nogen at lege med med samme ambition som dig, hvis du skal rykker dig op igennem alfabetet. Ikke samme niveau, men ambition. At dette så også mange gange følger hinanden, eller udlignes over tid er en anden ting. Man kan sagtens være på forskellige niveauer med have samme ambition. Indsatsen for at nå sin ambition vil dog altid være forskellig og er svært sammenlignelig fordi den er meget kompleks.

Den bedste motivator er at sammenligne med dig selv, mens du målrettet arbejder sammen med andre som har samme ambition. Hvis din ambition er noget der er forankret i dig og du ikke har nogen sparringspartnere som er i øjenhøjde med dig, kræver det en helt særlig indsats.

Du vil opleve at jo længere op igennem alfabetet du kommer, desto sværere bliver det at kommer skridtet videre. For hvert bogstav kræver det den dobbelte indsats.

Nu sidder du med et billede på nethinden med alfabetet og forsøger at lave regnestykket. - Prøv at lave din egen ligning.

Hvor meget tid skal du afsætte i det daglige?
Over hvor mange år skal du bruge denne tid? (kender du til teorien om de 10.000 timer?)

Kan man overhovedet bruge en sådan graf til noget eller er den ABC bare rent krukkeri?

Hvilke ting kan du påvirke og hvilke ting er ude af dine hænder? Når du ved det, ved du hvad du skal bruge din tid på. Træn det du kan påvirke. Dine styrker og dine svagheder.

Mange har en tendens til at bruge mest tid på der hvor man er svagest, men det er en forkert prioritering. Du skal altid træne det der giver dig motivation og lyst og finde en balance her. Det bliver surt kun at løbe når det regner.

Motivationen ved at dyrke dine svage sider, er at du kan se du rykker dig. Men anerkendelsen får du der hvor du shiner. Og anerkendelse er den største motivation.

Vi har udviklet vores helt egen uddannelse (DNA) hvor vi har haft studerende i over 7 år. De er ikke øverst i alfabetet, men de kravler langsomt men sikkert op ad DNA strengen ;-)

Hvor er du på DNA strengen af bogstaver?Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2780 Sidevisninger