Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Vær særlig opmærksom på reklamefilmkontrakterne!


dask nyhed

Vær særlig opmærksom på reklamefilmkontrakterne!

Deadline inden d. 1. januar 2025

Udfordringer med reklamefilmkontrakter?!

Vi oplever til tider at der opstår udfordringer i forbindelse med mangelfulde oplysninger og justeringer af oplysninger på reklamefilmkontrakter som rolletager (Ikke statist)

Helt grundlæggende skal du som rolletager/ skuespiller kende til omfanget af tiden til optagelsen, kende til din funktion, kende til hvilke platforme reklamefilmen vises på og hvor længe kunden har rettighederne for visning. - Og du skal oplyses lønnen og eventuel rettigheder til yderligere forlængelsesaftaler (option) og lønnen heraf.

Hvis der er tale om opslag, skal alle disse ting fremgå fremgå af opslaget fra starten, så du kender den fulde præmis fra starten inden du ansøger.

Hvis du kontaktes telefonisk skal du også oplyses dette og det skal fremsendes på mail.

Du skal modtage kontrakten inden du møder på optagelse, og kontrakten skal stemme overens med førstaftalte forhold. Vi oplever ofte at dette ikke helt er tilfældet. Det skal du være særligt opmærksom på.

Det går ikke at filmene lige pludselig vises i biografen, eller på TV... Også vises i udlandet eller at løbetiden på kontrakten udløber 1 år længere end først aftalt.

Ofte oplever vi disse justeringer i sidste øjeblik, men hvor lønnen ikke tilpasses tilsvarende.

Her er det meget vigtigt at du er opmærksom og du skal insistere på at modtage kontrakten du skal skrive under på i god tid inden optagelserne, så du kan se og forholde dig til det du skal skrive under på.

Vi oplever mange gange, at kontrakten ikke fremsendes men udleveres på selve optagedagen med justeringer i forhold til det aftalte. Det kan blive en noget akavet situation at stå i, hvorfor du skal insistere på at få kontrakten tilsendt inden.

Du kan få mange forklaringer på hvorfor du ikke kan modtage kontrakten inden, men disse søforklaringer, skal gøre at alarmklokkerne ringer. Du vil mange gange opleve at det der udleveres ikke stemmer overens med det aftalte.

Få altid alt på skrift!!!

Skulle tilfældet være at du modtager en kontrakt på optagelsen som ikke stemmer overens med aftalte, og du mundtligt bliver lovet en ændring skal du heller ikke skrive under. Her skal du bede om en skriftlig justering via mail om ændringen, så du kan dokumentere det ved senere underskrivelse af kontrakten.

Men grundreglen er: Kend den fulde præmis inden du ansøger og få kontrakten tilsendt inden optagelserne. Når vi har reklamefilmopslag på DASK-online bringer vi altid den fulde præmis. Skulle dele af præmissen ikke fremgå, vil vi kende den og have godkendt den.

Har du en Agentprofil på DASK-online, kan du altid modtage vores vejledning herom ved at sende os præmissen og kontrakten uanset hvorfra din henvendelse er kommet eller hvor du har søgt. Vi er din repræsentant uanset hvorfra du tilgår jobbet

Tak for at være en del af DASK-onlineSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


903 Sidevisninger