Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Når hovedrollen skal findes til TV-serier og spillefilm?


dask nyhed

Når hovedrollen skal findes til TV-serier og spillefilm?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Når hovedrollen skal findes til TV-serier og spillefilm?

Er der forskel på castingprocesser i forhold til om man leder efter hovedroller, biroller eller småroller?

Ja, i meget høj grad! - Men hvorfor skal du kende til forskellene?

Her taler vi ikke om casting af hovedroller som involverer i forvejen kendte skuespillere. Deres castingproces er en anden, hvis der overhovedet er nogen, men det er en anden historie.

Jo større en rolle man kæmper for at få i hus, desto mere kompleks og omfattende er castingen. Jo større en rolle du spiller, desto vigtigere er du i forhold til den historie der fortælles. Så svigter castingen her, falder filmen sammen. Det er aldrig din skyld, men castingen. Derfor er castingdelen, og at finde de rette til rollen, altafgørende... og jo særlig ved store roller.

Hovedrollen er altid det første man skal have i hus. Hovedrollen er fundamentet for det øvrige cast. Først når hovedrollen er fundet, nogenlunde, begynder man at kigge efter de roller som skal matche denne karakter i forhold til historien.

Har man en 18 årig pige i hovedrollen, hvor kæresten er en mindre birolle, finder man ikke ham først. Han skal passe til hende og ikke omvendt.

Man skal gennemse mange emner før man træffer sine valg, mange gange kan det tælles i tusinder og er en proces der kan tage flere måneder. Hovedrollen er den bærende kraft og her må man ikke tage fejl. Er der tale om uprøvede talenter er castingen meget omfattende og kan mange gange omfatte en 4, 5, 6 castingrunder eller mere før valgte tages.

Derfor kan man godt i castingprocesser opleve at der kan gå lang tid fra man ansøger eller kontaktes første gang, til man høre noget igen... Hvor man troede man var ude. Af samme årsag er man varsom med at give afslag for tidligt. - Rollen er i spil, så længe rollen ikke er fundet.

Langt de fleste castings i dag er lukkede. Dvs. at man via ens profil inviteres til selftape og herefter fysisk casting. Casteren og instruktørens netværk tages også i brug. Har man været i spil hos dem før, har man allerede vist at man har noget af det der ledes efter. Det er kun et godt tegn. Det kan man jo også kalde et "Call back" ;-)

Det handler om mange ting, når hovedrollen skal vælges til en tv-serie eller spillefilm.

Det rette talent og type er en selvfølgelighed, og du skal være dygtigere end alle de andre, men der skal også være kemi. Den rette indstilling skal være til stede og man skal kunne være sikker på at personen også møder til sine aftaler.

De der vælges i den sidste ende er meget ofte nogen der har erfaring fra tidligere. Det at kunne levere replikker foran et stort filmhold skal ikke undervurderes. En ting er en casting, en anden ting er optagelserne. Det kan på mange fronter være to modstridende oplevelser, hvorfor set-erfaring i alle former er vigtigt.

Dygtiggørelse er nøglen til mange ting, men set-erfaringen kan du kun få ved at være på set. Her kan du skabe dit eget, medvirke i kortfilm... ja sågar at være ude som statist hvis din set-erfaring er begrænset kan her være en fordel som skuespiller.

Tak fordi du er en del af DASK-onlineSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1376 Sidevisninger