Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Hvornår er et job - Et Godt Job?


dask nyhed

Hvornår er et job - Et Godt Job?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Hvornår er et job - Et Godt Job?

Lad det være sagt med det samme. Det er kun dig der kan definere hvornår et job er godt for dig og hvornår det ikke er. Vi kan sagtens opstille en lang række parametre som: oplevelse, løn, erfaring og netværk. Men i sidste ende er det dig der bestemmer hvilke opgaver du vælger at ansøge og medvirke i, eller hvilke opgaver du takker ja til når du modtager uopfordrede henvendelser via din profil.

Et godt job for dig er ikke nødvendigvis et godt job for en anden og du vil over tid opleve at dit syn herpå vil ændre sig, fordi du udvikler dig og vokser med jobbet.

Vi repræsenterer alle typer af brugere herinde på DASK-online. I alle aldre, fra hele landet med vidt forskellige beskæftigelser og uddannelse niv. Vi har alt fra førstegangsstatisten til statister og skuespillere der har medvirket i hundredvis af opgaver og "de" der lever af kunsten og de der lever med kunsten inden de kommer til at leve af den. De der stopper undervejs, men som igen og igen vender tilbage ;-)

Når vi rammer så bredt, er vi også udfordret på de job vi deler herinde. For ikke alle job er gode job for alle. Derfor er vores jobs meget forskelligartede, fordi folks interesser og niveau også er det. Men vi sorterer meget kraftigt i det vi deler. Vi vil gerne sikre os at du bliver lidt længere. Derfor er hele vores koncept opbygget omkring denne præmis.

Men alle starter jo et sted, som man sir... og arbejder sig op derfra.

Mange er engagerede på lokale teaterscener rundt omkring i landet, som er deres introduktion til skuespillet. Andre er tilskuere/ beskuer og finder faget spændende og tiltrækkende. Nogle kender nogen, som trækker venner og familie ind i vores verden.

Udgangspunktet er mange gange forskelligt, og det første job er noget helt særligt. Det er også det første job der definerer om du har lyst til det næste... og det næste og det næste.

Jo flere gange du er med, desto mere vokser du med jobbet. Det vil sige at du sigter højere og højere. Det er en helt logisk proces. Det er en del af vores DNA. Har du været statist gentagende gange, søger du mod de statistroller hvor du har mere funktion og synlighed (Featured) som igen bliver afløst at roller i mindre projekter som kortfilm og reklamefilm og bliver over tid så dygtig at du kommer til casting på roller i spillefilm og TV-serier og måske er dygtig nok til at lande en rolle.

Du vokser med rollen, som vi siger. Hvis du forelsker dig i vores verden, bliver du hængende og dit ambitionsniveau vokser.

Det er i den proces at vi mange gange oplever en utålmodighed og en rastløshed blandt mange. Hvis man har smagt den søde frugt, vil man gerne smage igen hurtigt, mere og sødere. Men sådan fungerer verden bare ikke altid, desværre.

Fordi du har haft en hovedrolle i en kortfilm, er ikke grundlag for at du aldrig skal være statist igen. Fordi du har haft en godt betalt rolle i en reklamefilm, er ikke grundlag for at du aldrig skal medvirke i en kortfilm igen. At du har haft en fremtrædende statistrolle ved siden af Mads Mikkelsen, er ikke grundlag for at du skal være mindre synlig på et andet tidspunkt.

Du skal hele tiden huske hvor du kommer fra og hvilken indsats der har gjort at du er kommet dertil hvor du er. Hvis du svigter den indsats, misser du også muligheden for at smage frugten igen.

Når faktum er at du vokser med jobbet og ambitionerne over tid bliver større, bliver du også mere kritisk med hvilke job du tager. Disse jobs er der færre af, men konkurrencen om den er også større. Så din sandsynlighed minimeres også. Du er jo pludselig i konkurrence med alle de andre som over årene er vokset med rollen.

Her skal du ændre proces.

Når dine jobs bliver færre, fordi du bliver mere kritisk, skal du erstatte det med noget andet. Træning. Ja, du skal træne. Træne for dig selv og med andre. Være opsøgende på viden og dygtiggørelse. Kun hvis du gør det, slår du alle dine konkurrenter.

Du vil faktisk opleve hurtigt at avancere hvis du træner. - For kun meget, meget få gider at gøre denne investering. - Skal du vokse med rollen, skal du lave denne investering.

Din tid er din investering - Hvor meget af din tid investerer du?Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


975 Sidevisninger