Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Hvad er din ambition for 2023 - Vi spurgte 452 af vores facebookbrugere


dask nyhed

Hvad er din ambition for 2023 - Vi spurgte 452 af vores facebookbrugere

Deadline inden d. 1. januar 2025

Hvad er din ambition for 2023 - Vi spurgte 452 af vores facebookbrugere

Vi anvender vores facebookgruppe til mange ting, ud over at poste opslag herfra DASK-online. Vi er i dialog med vores brugere på mange niv. ud over tråde i vores opslag hvor der stilles spørgsmål. Vi laver også meningsmålinger og indsamler data på det uhåndgribelige.

I dette tilfælde spurgte vi vores facebookgruppe omkring deres ambitioner for 2023. Vi fik 452 svar.

Hvad er dit Nytårsforsæt?

Hvad er din ambition for 2023? - Hvad vil du nå? - Hvad er dit mål?

Altså hvis du har noget du skal nå, eller du vil se hvad der kommer...

Men uanset, er det måske spændende nok at svare på... Så er det jo noget andet, rent faktisk at leve det ud!


Vi opstillede nogle svarmuligheder og fik følgende resultat:

- Mit første filmjob (10%)
- Flere statistopgaver (27%)
- Større roller end jeg plejer (20%)
- Roller med replikker (26%)
- Roller i kortfilm (9%)
- Flest roller i reklamefilm (2%)
- At medvirke i en udenlandsk produktion i udlandet (6%)

Hvilken konklusion kan vi drage af dette. Ingen, men der er noget der stikker ud og er kendetegnende for en tendens som vi har oplevet i alle de år vi har eksisteret (1999)

20% ønsker større roller i 2023 end de plejer. Dette er et for mange logisk næste skridt og en klar ambition man kan rette fokus mod.

Spørgsmålet er så hvordan man får større roller end man plejer? At træne og blive dygtigere er en grundlæggende forudsætning for mange ting og det indelysende svar. Men færdigheder alene giver dig ikke roller og ikke nødvendigvis større roller.

26% ønsker roller med replikker. Det svar hænger ofte sammen med det at få større roller. Ønsker man roller med replikker er jo i mange tilfælde definitionen af større roller, kræver det dygtiggørelse men i særdeleshed erfaring med replikker. At have replikker på en teaterscene og en god replikhukommelse er ikke det samme som at kunne levere replikker på en optagelse.

Det leder til det næste, som er her paradokset indfinder sig.

Blot 9% ønsker roller i kortfilm. Kortfilmene er hele grundlaget for at få den repliktræning og en uvurderlig seterfaring. At arbejde med en karakter over flere dage. At kunne læse manus, forberede sig og levere til et kamera. Netværket og relationen til dem der producerer kortfilmen er din adgang til den næste rolle, som måske vil være større. For kortfilmproducerende har jo også ambitioner. De vil gerne at deres næste projekt bliver, større, længere og kommer længere ud. De ender på filmskolerne, festivalerne og ender med at lave spillefilm.

Skal du have ikke bare den næste rolle, men som er større end den sidste og med replikker skal du indstille dig på at medvirke i flere/ mange kortfilm og investere din tid og energi i de mennesker der producerer og dyrke de relationer du får her.

Gør du det, er du ikke heldig men smart. Hvis du gør det, springer du de 91% over som du kommer i forkøbet. Din sandsynlighed stiger markant, hvis du laver denne prioritering.

Dem der ender på landsholdet i fodbold, er sjovt nok også dem der prioriterer at spille kampene i weekenden og droppe familiefesten. Din investering er ikke nødvendigvis i de penge du anvender til formålet, men den tid du prioriterer til og fra noget andet!

Har du en skuespillerprofil på DASK-online, skal du i gang med at søge de 100vis af kortfilm du kan søge nu herfra siden...

Har du en Agentprofil er vores Ongoing filmskuespillertræning oplagt... Og ikke mindst vores skuespilleruddannelse DNA

I den sidste ende bestemmer du helt selv hvor dygtig du vil være og hvor stor en rolle du vil spille... Bolden er ved dig ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


884 Sidevisninger