Viden om

Kortfilmkonkurrencen WTA søger sponsorer - En du kender?

De bedste/ mest interessante og værdifulde koncepter ved DASK-online - Vi spurgte vores brugere


dask nyhed

De bedste/ mest interessante og værdifulde koncepter ved DASK-online - Vi spurgte vores brugere

Deadline inden d. 1. januar 2025

De bedste/ mest interessante og værdifulde koncepter ved DASK-online - Vi spurgte vores brugere

De sidste 20 år har vi afhold vores store årlige julekonkurrence på DASK-online. Her stiller vi i løbet af december 10 spørgsmål som folk svarer på. Det er efterhånden blevet traditionen at vores 8. spørgsmål er åbent... Nedenfor er vores 8 spørgsmål i konkurrencen 2022 og alle svar

(Af hjertet tak)

Spørgsmål 8/ 2022:
Vi har gennem tiden (siden 1999) udviklet mange forskellige koncepter og tiltag på DASK-online. Men hvilket koncept/ format/ tiltag synes du har været mest værdifuldt/ spændende/ interessant for dig (Eller tænker du vil være mest værdifulde/ interessante/ spændende for dig?) & fortæl om hvorfor netop dette?

Bemærk: Du kan tilføje dit eget svar ved at finde opslaget fra din profil og skrive i kommentarfeltet ;-)


Svar:

Jeg synes at det “CastSelvsystem” er noget meget værdifuldt, fordi der også igennem Corona tiden er kommet mange E-castings og online auditions. Så det er et godt tool som man kan anvende, også hvis man ikke altid har tid til at være til selve castingen live eller rejser rundt og kan gøre det fra hvor som helst.


Jeg synes det er skuespiller uddannelsen (DNA)der er interessant og spændende fordi skuespilleruddannelse giver en tro på sig selv motivation for man nok skal komme igennem uddannelsen selvom man har travlt, børn arbejder eller studere og selvom man bor rundt omkring i Danmark eller i udlandet så vil man altid kunne tage denne uddannelse.


Konkurrencekonceptet Top of Mind, er helt klart min favorit. Man får trænede sine evner inde for selftapes, samtidig har man muligheden for at se hvordan de andre deltagende har valgt at fremfører deres udvalgte tekst og det giver en virkelig god inspiration.


Jeg er ny herinde, men jeg synes siden er nem at navigere i og der kommer mange spændende job. Jeg er nysgerrig på, hvornår man betegnes som skuespiller? Altså en konkret vejledning.


Jeg kan godt lide at i har delt jeres opslag op i kategorier så det er nemmere at finde de opslag man er interesseret i.


Det kunne være spændende med et weekend kursus for unge, så man kan møde andre unge skuespillere/statister. Måske noget workshop og hvor man kan snakke og dele ideer og inspirere hinanden. Og så selvfølgelig i Jylland men også gerne på Fyn og Sjælland :-)


Jeres zoom møde i november om statistkoordinering var godt. Det gav svar på flere spørgsmål og det er hyggeligt at hilse på dig og de andre. Derudover vil jeg glæde mig til profil fotografering så jeg kan få lavet mig nogle ordentlige billeder.


Castingfotografering. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i fotografer osv så det er en stor hjælp at i arrangerer det.


DNA, selvom det var svært at passe det sammen med opstart på studie. Det gav en god portion gå på mod i forhold til skuespil, og også mod på at søge ind på studie.


Jeg tror det mest værdifulde for mig er at være i DNA og bruge de andre samme sted. Det giver adgang til andres erfaringer, færdigheder, netværk og samværet der gør at man giver den en ekstra skalle. I året har jeg fået to rigtig gode hovedroller via andre på DNA. Roller som de ikke selv kunne tage, så de refererede til mig. Da jeg nu selv er i gang med et stort projekt har jeg fundet den eneste rigtige skuespiller i mit netværk der. At mødes til sammenrend af den ene eller anden slags er som at komme hjem. Vi er vist forskellige på alle, erfaring, livsværdier og energi. Men alligevel er vi umiddelbare overfor hinanden og åbne over for vores forskelligheder.


Cast-selv-konceptet er nok det, jeg tror bliver mest værdifuldt for mig senere hen - at kunne sende en castingvideo afsted til casteren, uanset hvor man er i landet, gør det nemmere, både for casteren at finde den rette skuespiller, men også for skuespilleren at søge den rette rolle.


Jeg har i år haft en agentprofil og været medlem af DNA, hvilket har været en super støtte, motivation og inspiration hele året! Helt sikkert også klar på denne profil og uddannelse i 2023!


Jeg tror at det konsept der ville være mest aktuelt for mig er det nye fra efteråret (Ongoing filmskuspiløvelser). Det ville selvfølgelig kræve en agentprofil. Grunden til jeg tænker det mest aktuelt er fordi jeg ikke har den helt store filmskuespiller erfaring. Jeg har rigtig meget erfaring med at stå på scenen men ikke foran kameraet. Derfor tænker jeg at det ville være aktuelt for mig at få mere træning indenfor filmskuespil.


Det mest værdifulde for mig omkring DASK er det grundlæggende og meget professionelle koncept om at ALLE kan få en profil uden større omkostninger og derved få adgang til forskellige jobs, ligesindede og ikke mindst viden om ALT indenfor for denne spændende branche! Man kan alt, hvis man VIL!


Waw det er godt nok et svært spørgsmål for der er virkelig mange ting jeg ser DNA som det absolut stærkeste værktøj der er i DASK og noget jeg på sigt håber kan blive en del af. Når det så er sagt så synes jeg måske at walk and talk er må være mit svar. Det kræver ingen evner så alle uanset niveau kan deltage men udbyttet af networking er uvuderligt hvilket jeg personligt har oplevet flerer gange ved ad folk man tidligere har arbejdet med tager kontakt om et andet job.


Jeg kunne godt lide kortfilmkonkurrencen WTA, som jo er noget helt nyt! Det var fedt at alle kunne få lov at producere sin egen kortfilm med relativt frie rammer og et tema, der var op til egen fortolkning. Det var fedt at prøve kræfter med one-take, og efterfølgende få lov til at se de andres film. :-)


Ingen tvivl om at det må være DNA, for det giver et fantastiskt netværk samtidig med, at du træner og bliver udfordret i dit arbejde som autodidakt skuespiller. Jeg er ikke selv startet endnu, da jeg stadig er en novice i branchen.


synes det hele er intrasant alle de kurser og ture. alle de sjove lege og konkurrencer. den værdifuld information vi får.


DNA syntes jeg lyder mega spændende og det kunne jeg virkelig godt tænke mig. Jeg tænker at det vil give mig nogle værktøjer som jeg har brug for i min træning med mig selv og lære mig nye teknikker. Det er mit mål en dag at være med på dette format, men indtil videre har jeg ikke haft penge til det og ja selvom det ikke er ret meget, så kan det godt være svært at finde penge til kurser til dygtiggørelse, når man er en fuldtids familie på 5 med halvanden indtægt. Men DNA står helt sikkert på min ønskeliste igen i år. Både pga alt det jeg kan lære men også for sammenholdet med mennesker der interesserer sig og brænder for det samme!


Tænker helt klart det må være det her med at engang når man får råd, tage/søge ind på jeres Autodidakte Skuespilleruddannelse. Det ville være super fedt!


Det bedste tiltag jeg synes I har gjort, er nok det tiltag her for nyligt, nemlig "duppingkursus for børn", da jeg virkelig gerne vil have nogle jobs som dupping, og derfor rigtig gerne vil forbedre mig. Jeg kan ikke deltage i kommende kursus, men jeg ser frem til, at der kommer mange flere, og glæder mig til at kunne deltage på kursuset, og tilegne mig en masse viden.


DASK har så mange gode tilbud . Og det er svært at vælge et som er bedre end de andre. Mit bedste råd er : prøv det, brug det???


Jeg synes at zoom konceptet er godt. Der er jeg blevet klogere samt mødt Tommy på skærmen, som jeg har til gode at møde IRL ?


Selftape udfordring- også til børn og unge. Det lærte både vi og vores søn meget af


Jeg tænker dubbing konceptet, da jeg selv godt kunne tænke mig at prøve det engang...


Jeg har desværre ikke fået benyttet mig så meget af det. Jeg synes det er smart at der er forskellige profiler som er lidt mere skræddersyet til de forskellige castings. Jeg synes det er genialt, at der er castingfotografering, så man får et prof billede. Billeder er ofte med til, om man får en rolle eller ej. Samtidig kan jeg også godt li' konceptet med at man går sammen. Man kan dele erfaringer, kommer ud samt møder andre som er en samme båd som en selv.


Agentprofilen er nok det der er mest tiltagende, da det giver en mulighed for at få en medspiller i branchen, som hjælper én på vej. Lige for nu prøves skuespillerprofilen, og det hænger måske sammen med at det er et meget smalt nåleøje at blive børne/ungdomsskuespiller, og de “ekstra” ting der ligger med kurser m.v. ikke i samme omfang kan lykkes for et barn.


Walk & Talk, hvor erfaringer kan deles


Dubbing kursus er helt sikkert det jeg tænker ville være det mest interessante for mig, da det ville kunne hjælpe mig i retningen til at komme nærmere en drøm der går i opfyldelse.


Jeg må indrømme og sige, at jeg ikke har gjort rigtig brug af alle jeres tiltag. Jeg tjekker bare løbende om der er nogle statistopgaver i nærheden, som jeg har mulighed for at deltage i. Med et fuldtidsarbejde ved siden af, er det desværre ikke altid muligt at være med i så meget som jeg gerne ville. Jeg elsker at være statist / skuespiller (amatør), så jeg gør virkelig hvad jeg kan for at finde tid til det, men det er svært. Men håber der bliver tid til mere....


Som ny statist blev jeg glad for tiltaget om zoom mødet med Tommy Duus om hvordan det hele foregår bag kulissen om hvordan man udvælger statister osv. desværre blev jeg forhindret i at deltage, og er stadig totalt nysgerrig på at kende til den del af det hele.


DNA ... har betydet meget for mig ang. netværk og udvikling ... jeg gik ud og har ikke fortrudt det, men kan mærke jeg begynder at mangle fællesskabet igen, tænker jeg kommer igen på et tidspunkt


Der er jo ikke kun en ting der har været mest vædigfuldt ;) DNA har betydet enorm meget for mig. Jeg har været med i tre år og er rykket vildt indenfor skuespillet. Jeg får mod til mere, ved at have de andre i DNA og er i lange perioder godt lønnet som skuespiller. Fordi jeg har haft DNA og konstant har været i træning og blevet motiveret og bakket o,p et sted hvor der også er plads til at være sårbar. Top of mind og WTA har også været meget værdifuldt. Jeg får øvet noget af det jeg gerne vil blive bedre til hele tiden. Selftape og film falder mig ikke lige så naturligt som teateret, men det hjælper på det, fordi jeg igennem de konkurencer får det øvet på en seriøs måde. WTA fik mig oveni til at indse, at jeg kan lave kortfilm selv :) Der er mange andre ting der har været værdifuldt også, men det var de tre der poppede op i mit hoved først :)


Kortfilmkonkurrencen har været spændende at følge med i. Men også det, at I tilbyder kurser og deler 'viden om' er rigtig godt.


Jeg har desværre ikke kunne deltage på walk&talk endnu, men jeg synes det er smadder godt tænkt! Vi er hvad vi er pga hårdt arbejde og støtte fra vores kollegaer. Super godt tiltag


Dubbingkurset lyder rigtig spændende. Det må være en sjov opgave, at skulle bruge kun sin stemme, og "lære den at kende", for at ramme rytme, betoning, osv. :-)


Nu har jeg kun været aktiv her i kort tid, men synes at det er superfedt at medlemmer herinde inspirerer med deres historier. Men også alle de tips og tricks det er til rådighed. Bare fedt og inspirerende.?


Jeg har været på to dubbing kurser og det var en helt fantasisk oplevelse, for det var noget jeg havde drømt om længe, så at få chancen for at prøve det af var vildt fedt


Jeg har haft mest glæde af at stå i nogle registre/akutregistre, så de forskellige castere/producenter kan finde mig. Og så generelt bare det at være her. Der er 1000 muligheder for jobs rundt omkring, men det giver mig en vis tryghed, når det er formidlet via DASK, fordi der så er styr på tingene.


Spørgsmål 8: “Walk and Talk”netværksarrangement, da det giver mulighed for at møde andre ligesindede, netværke, og udveksle erfaringer


Jeg synes jeres DNA skuespilleruddannelse er et rigtig godt koncept. Uagtet hvor man er i sit liv, med familie, uddannelse og arbejde, så kan man få det til at passe ind, fordi det er så fleksibelt.


Et koncept som har været meget værdigfuldt for mig er at man kun skal betale for sin profil 1 gang. Jeg synes det er med til at gøre ens oplevelse af jeres hjemmeside bedre og det er mere troværdigt


Muligheden for at søge statistopgaver på de fleste af de danske produktioner. Fordi det gør, at man kun behøver være et sted.


Nu har jeg desværre ikke så længe være på DASK, så jeg føler det er svært at svare på. Jeg er nysgerrig på hvert tiltag i kommer med!


Synes tiltaget DNA er ret fedt, noget jeg måske vil benytte mig af i fremtiden :)


Jeg har kun haft profil herinde 1 års tid, så det vigtigste for mig har været at lære at navigere i de forskellige opslag og muligheder, og det er gået godt. Men måden man ansøger et opslag er et godt og brugbart koncept hvis jeg skal være specifik. Nye tiltag? Har ikke nogle ideer endnu, men skal nok skrive dem til jer hvis/når de kommer.


Dubbingkursus for voksne. Det var bare så fed en oplevelse. Og det at finde ud af vor svært det faktisk var. Respepekt for dem der har det som job. Super dag.


Skuespilleruddannelsen DNA er helt klart det, som jeg lige nu synes, er/bliver mega spændende. Og ellers, så det, at man kan være med på alle niveauer. Og helt klart det, at have en skuespillerprofil lige så længe man vil (en gangsbeløb), så længe man logger ind og er aktiv?


selftape - det er en god og nem måde at caste


Zoom møder En super måde at få en masse branche kendskab på samtidig med at man lære en masse nye ansigter at kende og vedligeholder sig netværk


Jeg synes DNA er et vildt spændende tiltag, som jeg godt kunne drømme om at være en del af. Det med at udvikle sine talenter selvom man også har mange andre ting i hverdagen, tiltaler mig.


Jeres kurser med bl.a jens arentzen


Walk and Talk netværksarrangementer, da det altid er givende, lærerigt og spændende at mødes med andre DASK medlemmer. Det giver en god anledning til at netværke, få gode ideer og blive inspireret.


CastSelv - fordi du kan have nok så meget erfaring, men hvis du ikke kan spille rollen, tilfalder den en anden.


Jeg ved ikke om det tæller, men jeg syntes at den her julekonkurrence bare er noget af det hyggeligste fordi at man har mulighed for at vinde profiler og andet som kan hjælpe en videre med skuespil og sådan noget.


Jeg kan godt lide den tætte kontakt til filmskolerne. Ved ikke om det er et koncept eller format, men der giver en god vej ind til de nye filmskabere. Det er værdifuldt.


Statistprofilen er fin nok for mig; men kunne ønske man kunne lave en “familie-profil”, så det nemmere kan synliggøres at man er flere i samme familie, der kan bruges. Endvidere at man i en familieprofil kan differentiere ift. ønske om “niveau”. Hvis det giver mening? Fx. Min datter drømmer om en hovedrolle/større rolle… eller bare en rolle. Og i sådan en situation kan jeg (og måske en lillebror) bruges som statister. ;-)


DNA , det giver muligheder for at øve skuespillet og få nye input .


DASK som helhed har været særdeles værdifuldt, da det overhovedet har givet mig disse unikke oplevelser. Jeg vil dog pege på Agentprofil, som et spændende tiltag der vil kunne støtte mig i jagten på interessante roller/jobs.


Jeg føler, at Ongoing Filmskuespillertræning ville være rigtigt spændende og godt værktøj til at udvikle sine færdigheder indenfor Filmskuespil, og også på det personlige plan, fordi man får lov til at se sig selv ude fra og øve sig gentagne gange, så der er rig mulighed for at udfordre sig selv og lære noget nyt. Det tænker og føler jeg, at jeg ville få stor gavn af.


Jeg er nyt medlem og synes hjemmesiden er nem og let at navigere i og de værktøjer der er er spændende og lærerige for de forskellige brugere. Så meget ros herfra :-)


Alt info om børnepasnings/ statistipgaver. Tips og tricks


Tror det er meget værdifuldt når man rådgiver på det personlige plan, måske især om kontrakter. Tror at det kunne betyde meget hvis det blev udvidet til flere brugere. Eller måske en uddybning af buy out og lign. I har lavet flere opslag omkring emnet, men kan stadig være svært at forholde sig til, når man er grøn i faget.


Jeg synes især, at DNA-uddannelsen lyder helt vildt spændende og lærerig, da det er en længere uddannelse (selvom den ikke er officiel) og ikke kun et kort kursus eller en konkurrence. Jeg tænker, at man sparrer rigtigt meget med de øvrige studerende, lærer af hinanden og får venner for livet.


Jeg synes, at konceptet ongoing er utrolig relevant og smart for brugere på dask. Det at man kan træne sit skuespil som en hvilken som helst anden aktivitet, lige hvor man har lyst og mulighed for det, giver bare utrolig meget. Og da konceptet er udviklet af professionelle, har det også bare en kæmpe fordel. Også det, at man kan øve sig i en proces med sig selv, så man føler sig klar til at stå på et set og udføre rollen virkeligt.


Dna fordi jeg tror man lærer meget, hvis man prøver det.


Jeg tænker, der er et godt potentiale i walk and talks, som jeg endnu har til gode at prøve i DASK-regi. Primært mhp. networking, erfaringsudveksling, hyggesnak mm. For det er godt at mødes i et uforpligtende forum og f.eks. ikke på et filmset, hvor man ikke kan tale frit fra leveren, og hvor man ofte skal være stille. Og man ved aldrig, hvad en ny kontakt, og for den sags skyld en eksisterende kontakt, kan føre til.


Walk and talk


DNA er det mest spændende da det kan give mange ekstra jobs og oplevelser.


Jeg synes at værre Statist i filmene er interessante og spændende for mig


Tilbudene om uddanelse / udvikling / walk n Talk til tiltalende. Samtidig at der op til visse til visse statistroller benyttes delvis træning efter Meisner metoden. Stort plus her fra :-)


Jeg synes DNA er super og giver en masse balast til at kunne udvikle sig og er godt netværk


Det synes jeg zoom møderne med forskellige emner, som man kan tilmelde sig afhængigt om man har tid og om man mener det er et relevant emne og man kan stille spørgsmål


Jeg syntes der er rigtig meget viden du giver til os . Det jeg synes har været mest værdifuldt er artikel om løn, rettigheder , kontrakter og ikke mindst det juridiske ved buy out aftaler . Denne viden har jeg haft brug for da jeg var ved at blive snydt og takkede nej til reklamefilmen andetsteds da de ikke ville lave kontrakt på et begrænset brug på 3 år eller fortælle hvor det ville blive vist . Det var nemlig en meget lille løn for at have ene og alene hovedrolle med replikker . Buy out er vigtig viden at kende til ligesom alt andet omkring ens arbejdsvilkår .


Det har forandret sig over tid, hvilke af jeres koncepter/formater der har været mest spændende for mit vedkommende. Da jeg startede og fik en skuespiller profil var det lidt uoverskueligt hvordan jeg skulle få mest ud af det. Men som det er nu har jeg store forventninger til jeres DNA uddannelse som jeg starter på i uge 8, ligesom jeg pt læser op på jeres 'Ongoing' koncept som lyder rigtig spændende og udviklende :)) Jeg ønsker også i fremtiden 'næste' år at lave en monolog til jeres WTA konkurrence og synes generelt at jeres koncepter og forløb vokser sig mere og mere ind i kroppen på mig. Så jeg er efterhånden stor fan :) :)


Svaret hertil må blive todelt. Først og fremmest, selvfølgelig: DNA. DNA har givet mig utroligt mange ting, men hvis jeg skal fremhæve noget over alt andet, så er det dels det indblik på min egen arbejdsmængde de først daglige, nu ugentlige indtjek har givet mig, hvilket har været virkelig godt i forhold til at holde mig til ilden. DNA har også givet mig et fantastisk netværk, der inspirerer, udvikler, og støtter. Der er både nuværende og tidligere medlemmer, jeg holder godt fast i, og gerne tager ud på opgave sammen med, eller anbefaler til andres produktioner, ligesom de anbefaler mig. Det andet må være Online Skuespilleruddannelse, tror jeg nok den hed. En forgænger til Ongoing Skuespillertræning, hvis jeg ikke tager helt fejl, hvor opgaver blev stillet, der skulle løses på video, der efterfølgende blev konstruktivt kritiseret af Tommy. Et dejligt kursus, som jeg godt nok deltog i for mange år siden, men som stadigvæk roder rundt i mit baghoved, når jeg skal lave selftapes og lignende.


Det kan godt være at det har eksisteret i flere år, men for mig har selfcast og selftape under corona årene været virkelig godt. Det har lært mig hvordan jeg nemt (og forholdsvis hurtigt) kan lave en indtroduktion til min profil, og målrette den til den ønskede opgave. Det har givet mig jobs og opgaver jeg nok ellers ikke havde landet.


Cast-selv-konceptet er fedt for os, der ikke har så meget tid til at tage til diverse castings. Det har jeg benyttet mig af flere gange og har sparet mig en tur til København eller lignende, hvor jeg måske alligvel ikke var netop dét instruktøren søgte efter.


Det jeg har haft mest glæde af på DASK-online er de onlinekurser, det har været udbudt.


Jeg kan godt lide alle de forskellige træningsværktøjer og kurser der er, da de hjælper en med at blive bedre inden for faget.


DNA er det bedste og mest værdifulde. Endelig et sted, hvor vi, de autodidakte kan danne fællesskab, hvor vi kan søge inspiration, støtte og udviklling side om side med ligesindede. Virkelig stærkt. Et fagligt fællesskab, hvor der kan knyttes stærke bånd både på det faglige og det personlige plan. Tak for den fantastiske idé og det lange og hårde arbejde med at få det til at blive en realitet. Tak for endnu en fin konkurrence, som jo så også beviser, at vi dybest set også er konkurrence mennesker. Skulle jeg være så heldig, at vinde en fordel, vil jeg gerne skænke den til Frederikke Smed Mikkelsen


Bemærk: Du kan tilføje dit eget svar ved at finde opslaget fra din profil og skrive i kommentarfeltet ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1071 Sidevisninger