Viden om

Den moderne castingproces for børneskuespillere til spillefilm/ Julekalendre/ Tv-serier mv.


dask nyhed

Den moderne castingproces for børneskuespillere til spillefilm/ Julekalendre/ Tv-serier mv.

Deadline inden d. 1. januar 2025

Den moderne castingproces for børneskuespillere til spillefilm/ Julekalender/ Tv-serier mv.

Moderne castingprocesser, om det er til børn, unge eller voksne, har det til fælles at det skal gå hurtigt. Det vil sige at udvælgelsesprocessen går hurtigt. Vi skal via billede og CV (Erfaringsniveau) samt en præsentationsvideo hurtigt kunne vurdere om du har noget af det vi leder efter eller ej.

90% af alle castingprocesser foregår via præsentationsvideoer, som er 1. sorteringsled.

Ofte bliver du bedt om at sende en CastSelv/ Selftape på ca. 1 minut, hvor du kan præsentere dig selv. Den er altafgørende for om du sorteres fra eller kommer videre.

Når vi modtager disse videoer via vores CastSelv system modtager vi mange hundrede videoansøgninger. Men faktum er at vi i 95% af tilfældene slet ikke ser din præsentationsvideo til ende. Efter de første 10-20 sek. har vi allerede besluttet om du skal i den pulje der skal med videre eller om du skal i arkivet.

De der kommer videre, skal til fysiske castings. De der kommer i arkivet, slettes ikke... men er heller ikke utænkeligt at de hives op ad hatten senere. Det sker ofte at man ændrer en smule retning i efter hvad man søger undervejs... også tager man et kig i arkivet igen.

Det kan være lidt abstrakt som forældre at se at veninden er gået videre til fysisk casting, men ikke ens eget barn i første omgang. Men castingprocessen er dynamisk, og castingen fortsætter indtil man har fundet rollen. Så fordi man ikke er med i første bølge, er ikke ensbetydende med at man ikke kan komme med i den næste... eller næste.

Fordi...

Der hvor castingprocessen adskiller sig markant mellem børn og voksne er den fysiske casting. Når man caster børn og unge, har de helt generelt ikke megen filmerfaring. Skal man lande store roller i spillefilm, TV-serier eller i julekalender, kan erfaringen have en meget afgørende betydning... og har det i langt de fleste tilfælde.

Grundreglen er, jo større en rolle man søger, desto mere forudgående erfaring kræver det.

Fordi man har været statist, er ikke ensbetydende med at man har den type erfaring der gør at man kan bære en stor rolle, lærer replikker og kunne levere dem når det gælder (Optagelsen). Det kan godt være man kan til castingen, men at gøre det på optagelse foran et helt filmhold og andre skuespillere og statister kræver noget andet og noget mere.

En ting er barnet, en anden ting er forældrene.

Det forventes at børnene der lander rollerne støttes 110%. Man kan ikke stå i den situation at et barn hopper fra undervejs. Derfor castes både børn og forældre. Vi skal vide og stole på at forældre bakker op og er stabile så barnet møder forberedt på optagelse. Det gør børnecasting meget komplekst. Det handler ikke kun om barnets evner, men alle rammer der omslutter. Barnets tarv.

De der vælges i den anden ende, er børn der er rigtige til rollen i forhold til det øvrige cast. Som har erfaring fra tidligere (Mindre roller/ kortfilm/ teater) Som er dygtige, lyttende og psykisk stærke og læringsparate. Som gør det af lyst og som kan trække sig igennem lange optagedage også når det bliver mere et arbejde end lyst. - Med forældrenes opbakning i alle del processer...

At være børneskuespiller er også et arbejde for forældrene...

Her på DASK-online er vi ikke bare castere af opgaver, eller samarbejder med andre castere, men vi klæder dig også på som barn og forældre i processen. For det er vigtigt at du som forældre ved hvad dit barn går ind til i alle led.

Det at dit barn skal spille en stor rolle, er noget der kræver erfaring fra dig som forældre og barnet i hele processen. En ting er castingen og optagelserne, men der er også livet efter optagelserne. Berømmelsen (Hvis der er tale om store roller) Det ændrer også forældrene og ikke kun barnet. - Det skal være en del af forberedelsen.Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2648 Sidevisninger