Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Værdien af (IMDB)-kredits for din skuespillerkarriere er enorm!


dask nyhed

Værdien af (IMDB)-kredits for din skuespillerkarriere er enorm!

Deadline inden d. 1. januar 2026

Værdien af (IMDB)-kredits for din skuespillerkarriere er enorm!

At blive krediteret for de roller, du spiller, er et yderst vigtigt led i dit brand som skuespiller. Det må ikke undervurderes. At blive krediteret er mange gange mere værd end den løn, du har fået for opgaven, som i nogle tilfælde slet ikke har været lønnet. (Særligt på kortfilm?)

Kredits er ikke kun dit navn og funktionens nævnelse på rulleteksterne, men også på vigtige platforme som IMDb eller filmsites i al almindelighed (Ekko) mv.

Kredits på rulleteksten er kredit til dit selvværd og stolthed. Det har betydning for selvforståelsen, at man påskønnes og anerkendes for sin medvirken ved navns nævnelse. Men du skal også tænke på, hvem der læser disse kredits.

Dem, der bliver siddende i biografen eller stopper DVD'en eller spoler frem ved streaming, er ikke hr. og fru "hvem som helst", men oftest andre skuespillere og folk, der laver film.

Hvis de ikke har bidt mærke i din præstation i filmen, kigger de heller ikke efter dit navn, men hvis du har, så sår du et frø til fremtiden.

Den søgbare kreditering er også meget vigtig. Den dokumenterer dit arbejde og er med til at kortlægge dit netværk. Går du ind på IMDb (International Movie Database), vil du tydeligt kunne se, at mange af de samme folk arbejder sammen på kryds og tværs på filmprojekter i årevis.

Dit almindelige CV er jo ikke dokumentation for dit arbejde; du kan skrive hvad som helst på dit CV. Men hvis du kan lave IMDb-henvisninger og/eller direkte linke til disse produktioner fra dit CV, vil du opnå troværdighed omkring dit brand. (Avisartikler etc.)

Online krediteringer er vigtige af den årsag, at man jo kan finde dig ved Google-søgninger, men også at man finder dig, når du er relateret til andre skuespillere og filmfolk.

Har du medvirket i en kortfilm med kendte skuespillere, bliver dit navn sat i forbindelse med dem... og det giver dig en status.

Kreditering er en vigtig del af din branding, som ikke må undervurderes. Står valget i sidste ende mellem dig som har denne krediterring og en som ikke har, er sandsynligheden for at du vælges markant større. Altså sandsynligheden.

Du skal have kontrakt på alt hvad du laver (Også kortfilm), men sørg for at du også bliver krediteret i filmen og på online platforme. Her er IMDb den vigtigste.

Hvis du har medvirket i filmproduktioner, du finder på IMDb, og du ikke er krediteret, kontakt producenten af filmen... det betyder alverden! Gennemgå dit CV - Tjek IMDb - Få din kreditering! NU!!

Er der tale om kortfilm, skal du gøre alt i verden for enten at få filmen udleveret eller at have rettigheden til at kunne henvise til den fra dit CV.

Prøv at google dit navn... har du en "Åben og kontaktbar Agentprofil på forsiden af DASK-online, vil du også blive fundet via Google, sjovt nok. Branding er mange ting ;-)

Tak fordi du OGSÅ er herSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


584 Sidevisninger