Andet

Historier fra virkeligheden/ Lis Rytter - En komisk komet i en alder af snart 80 år


Historier fra virkeligheden/ Lis Rytter - En komisk komet i en alder af snart 80 år

Deadline inden d. 1. januar 2026

Historier fra virkeligheden/ Lis Rytter - En komisk komet i en alder af snart 80 år

(Video fotograf og kilde: Charlotte Wangel)

Har du ambitioner med livet - De skrå brædder - Teaterscenen - At gå til filmen eller med comedy, så er her historien om, at det aldrig er for sent. Som i ALDRIG!

Lis Rytter er navnet. Bemærk det. Hun er en comedy-stjerne i en alder af snart 80 år.

Vi castede hende for nogle år siden til en reklamefilm; ellers blændede hun ind i mængden, glemt og ubemærket blandt tusindvis af andre lysende stjerner på DASK-online.

Men så en juli-aften til "open mic" på Alberts i Århus, stod hun der og fik alle til at grine. Fordommene var imod hende fra starten. Hvor sjov kunne en dame på snart 80 egentlig være?

Hun blev præsenteret som "LIIIS Rytter"... Og navnet sagde mig noget, men selvom det var lang tid siden, slog det mig. Det var sgu da hende, jeg havde castet dengang, sammen med husbonden Ole, som jeg i øvrigt havde talt med hele aftenen, da vi var de eneste, der mødte ind 2 timer før showtime. Efterfølgende blev både Lis og Ole aktive på DASK igen.

Så tikkede der en messenger-besked ind her til morgen med en video. "Se lige hende her, hun er sgu sjov". Sagen var den, at jeg havde sendt en af mine DNA-studerende på studietur på "Alberts", da ambitionerne om standup opstod. Og her ved jeg jo af erfaring, at "open mic" på Alberts er det bedste sted at finde inspiration.

Videoen var naturligvis af "Lis Rytter", som var ganske formidable også denne gang.

Jeg måtte ringe til hende og rose hende for hendes performance. Aldrig har jeg oplevet, at andre i begejstring har sendt mig videoer. Hun blev glad over mit opkald, og hun har lavet planer for fremtiden. Man kan da ikke andet.

- Hvilke planer? Det finder du måske ud af. Sæt et forsigtigt kryds i kalenderen den 21. september.

Tak, Lis, for at jeg må dele vores historie og din video til inspiration for alle, der ikke tør udleve deres "fantasier" ;-)

Du fortjener din plads på stjernehimlenSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1140 Sidevisninger