Andet

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Når du som kortfilmproducent eftersøger selftapes fra skuespillere?


dask nyhed

Når du som kortfilmproducent eftersøger selftapes fra skuespillere?

Deadline inden d. 1. januar 2026

Når du som kortfilmproducent eftersøger selftapes fra skuespillere?

Moderne castingprocesser foregår online nu om dage, derfor skal du indstille dig på formen.

Det giver dig en masse fordele fordi du kan tilgå skuespillere 24/7 og gennemse selftapes hvornår det skal være...

Men...

Når du efterspørger selftapes fra skuespillere, skal du holde det så simpelt som muligt. Gør du ikke det, springer din skuespiller fra, for det er begyndt at blive sjovt.

Find en simpel scene (Bedst fra manus, med karakterens replikker og reaktioner)

En scene eller en sekvens er nok. Er scenen kort, bed aldrig skuespillere lave flere forskellige scener, det komplicere tingene. Bed i stedet skuespilleren komme med flere (3) forskellige bud på samme scene/ sekvens.

Ønsker man at lave en scene mere... tager man den i runden efter.

Som kortfilmproducerende er det mange gange begrænset hvor mange gange du har briefet skuespillere om selftapes og ved gennemsynet heraf. Alle starter et sted.

Jo enklere scener du kan opstille, desto bedre hjælper du skuespilleren og dig selv.

Dialogscener er at foretrække til selftapes. Hvis rollen er begrænset replikmæssigt skal man skrive nogle fiktive replikker, som karakteren kunne sige, såfremt der var replikker.

Når du sender en scene til en skuespiller, kan du sende scenen direkte som anvist i manus (Gerne hele manus) men omskriv scenen/ dialogen så der ikke er for meget støj omkring den. Indskriv evt. lidt personkarakteristik og lidt instruktion som fodnote.

Selftape er et castingværktøj, men kun en del af det. Det anbefales altid at man mødes med sin skuespiller fysisk inden optagelserne. Med kortfilm kan man være presset på tid. Her vil casting via Zoom eller Teams være et oplagt alternativ... Evt. helt som erstatning for selftapet.

Mail os gerne, hvis du som kortfilmproducerende har spørgsmål ved. CastSelv (Som er vores værktøj til dig) eller selftapes generelt.Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1154 Sidevisninger