Andet

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Historier fra virkeligheden/ Maiken tog drømmen alvorligt og tog springet til Hollywood


dask nyhed

Historier fra virkeligheden/ Maiken tog drømmen alvorligt og tog springet til Hollywood

Deadline inden d. 1. januar 2025

Historier fra virkeligheden/ Maiken tog drømmen alvorligt og tog springet til Hollywood

Vi elsker, elsker, elsker at høre beretninger fra vores medlemmer rundt om i Danmark og i resten af verden. Det er berigende på alle niveauer, men også at vide at man har en lille aktie et eller andet sted, selvom den mange gange er forsvindende lille.

Men det starter alt sammen med inspirationen og vi er sikrer på at Maikens beretning kan være en lille aktie for nogen/ dig der læser med ;-)

Det starter her...


Hej - Jeg er Maiken Poulsen. Jeg er skuespiller bosiddende i Los Angeles, men oprindeligt fra Aabybro, Nordjylland.

Jeg får ofte stillet spørgsmålet “hvornår vidste du, at du ville være skuespiller?” og sandheden er, at det har altid været, det eneste jeg ville.

Et af mine første minder med skuespil var da jeg var 6 år, på ferie på Mallorca. Hotellet vi boede på ledte efter skuespillere til deres Disney Show “Aristocats”. Jeg endte på en kæmpe scene foran hundredvis af mennesker som en af killingerne i showet - det var fantastisk!

Drømmen har altid været der. Drømmen var min begyndelse, men det kræver noget mere end det, at gøre den til virkelighed. Jeg brugte en del år på at drømme om at være skuespiller, og hvordan livet i branchen ville være.

Men der kommer en tid, hvor man skal stoppe med at drømme og starte med at handle. For mig, var det tiden hvor jeg var nødt til at stå ved hvem jeg er og hvad jeg ville med mit liv. Det kræver mod og hårdt arbejde at forfølge sine drømme og gøre dem til virkelighed.

Jeg var med i en del skuespil i min folkeskole, jeg valgte drama-linie på min efterskole og valget af gymnasium blev baseret på at de tilbød drama-linie.

Jeg valgte derefter at tage til Washington D.C. i USA som au pair i 1 år efter Gymnasiet. Jeg ville forbedre mit engelsk og i dette år sparede jeg stort set alle de penge op, jeg fik som au pair.

Jeg aflagde audition og søgte ind på to skuespiller skoler i Los Angeles - og blev optaget på begge. Pludselig stod jeg og skulle vælge mellem to rigtig gode skoler. Jeg valgte at studere på The American Academy of Dramatic Arts (AADA) i Hollywood - den ældste engelsktalende skuespillerskole i verden.

Fantastiske skuespillere som Robert Redford, Anne Hathaway, Paul Rudd og Grace Kelly og mange mange flere har også gået hèr. Det var surrealistisk at flytte fra lille Danmark til pludseligt at bo og studere i midten af Hollywood.

Vores lærere på skolen var alle aktive skuespillere der bla. Har været med i store TV shows som Criminal Minds, NCIS, CSI og Greys Hvide Verden for at nævne nogle få.

Med alt dette sagt, var det bestemt ikke en hurtig og spontan beslutning at rejse mere end 8000 kilometer væk fra familie og venner for at flytte til USA for at studere. Det havde krævet flere års hårdt arbejde bare for at kunne finansiere skolen, som bestemt ikke var billig, betale husleje og leveomkostninger.

Jeg arbejdede 7 dage om ugen, brugte hele min opsparing og solgte min hest, der var ikke meget tid til at være social og se venner. Man skal være villig til at satse for at vinde og det var den pris jeg var villig til at betale.

Jeg føler mig utrolig heldig for den karriere jeg har haft indtil videre. Jeg har haft muligheden for at arbejde med prisvindende instruktører og skuespillere. Jeg har været med i nogle store produktioner i Danmark som “The Rain” og “Denmark“ og nogle fede kortfilm. Jeg har også lavet en hel del teater i USA som ”Rabbit Hole”, “The Wolves“ og “Uncommon Women & Others”. Og lige nu har jeg hovedrollen i en stor virtuel produktion kaldet “The Change“ for “Bridges&Butterflies Production” med forestillinger i hele Oktober måned 2021. Stykket vises på teatre en gang i det nye år, hvilket jeg er super spændt på.

Min drøm er, at kunne følge i fodsporene af Connie Nielsen, Nikolaj Coster-Waldau og Mads Mikkelsen - eller faktisk er min plan at skabe mine helt egne fodspor.

Når jeg fortæller, at jeg er skuespiller bliver jeg ofte mødt af to sider. Den ene “wow hvor fedt” og den anden“ved du godt hvor svært det er? Hvor få der faktisk klarer den”.

Og ja, det er en hård branche, at komme ind i og blive i. Men mottoet jeg har levet efter er “bare fordi noget er hårdt eller udfordrende betyder det ikke at det er umuligt”. Jeg oplever ofte, at folk bliver lidt forbavset over mit svar. Men det er den virkelighed jeg har valgt at leve i. Hvis jeg skulle lade andre menneskers holdninger eller min egen frygt holde mig fra det jeg gerne vil, ville jeg ikke nå langt i livet. Jeg vælger at fokusere på mit mål, og nyde min rejse mod mit mål så godt som jeg kan. Det betyder bestemt ikke, at det hele er solskin og skønne dage, og at jeg aldrig føler modgang. Tværtimod, men jeg prøver at lade modgangen inspirere mig til at arbejde endnu hårdere. Ofte hører vi kun om folks sucess historier. Men jeg synes, at det er vigtigt også at tale om det hårde slid og dedikation der kræves, når man vælger en branche som denne. At bruge time efter time på at analysere et manuskript, sin rolle og lære sine replikker - og så få nej efter nej, før man får et JA. Men det JA betyder så meget mere, når man ved, hvor hårdt man har arbejdet og hvor mange gange man kunne have givet op.

Når alt dette er sagt, vil jeg dog også nævne, at jeg længe kun har fokuseret på mit skuespil, træning, skole, kontakter, erfaring osv. hvilket er yderst vigtigt ift denne branche.

Men - da jeg for nogle måneder siden havde en samtale med Milo Ventimiglia (kendt for This Is Us, Gilmore Girls, Heroes) sagde han noget der virkelig ramte mig “acting is cool and fun and one of the best decisions I have made so far. But always remember that acting is a job. It should never be your entire life. There is so much more to life, so go out there and live your life. Never give away your entire life to a job”. Det resonerede virkelig med mig, fordi jeg netop havde brugt så meget af min tid, og nærmest dedikeret mit liv til det.

Så - ja, det er vigtigt at have et job man elsker, men jeg er meget mere end det job jeg udfører.

Derfor besluttede jeg mig for, at nyde mit liv mere - det liv jeg har skabt her i midten af Hollywood.

Det er nemt, at blive fanget i en travl hverdag, og den konstante kamp om at holde sig informeret og involveret i så meget som muligt.

Jeg har siden opdaget nye steder jeg aldrig havde set eller hørt om i de 3 år jeg har boet her. Jeg har sat farten en anelse ned, og nyder min rejse og mit liv lige der hvor jeg er nu.

Jeg føler det har givet mig større glæde og balance i mit liv.

Jeg håber, at min historie kan inspirere dig og andre til at forfølge sine drømme.

Hilsen

Maiken PSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


3366 Sidevisninger