Arkiverede opslag

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Gode nyheder for dansk film - Konflikten i Hollywood ser ud til at være løst


dask nyhed

Gode nyheder for dansk film - Konflikten i Hollywood ser ud til at være løst

Deadline inden d. 1. januar 2024

Den amerikanske krise mellem skuespillere og producenter ser ud til at være løst.

Der er endnu ikke sluppet mange detaljer ud, men det tyder på, at skuespillerne blandt andet fremover vil modtage rettighedspenge i tilfælde af genudsendelser og være beskyttet mod AI.

Men hvad betyder det for den danske branche, som i mange henseender har oplevet en lignende konflikt, der har holdt de store internationale spillere ude af det danske marked i de sidste to år og sendt dansk filmindustri ind i en hidtil uset krise med konkurser mv.? Det kan vi naturligvis kun spekulere i.

Vores formodning er, at den amerikanske aftale mellem de store spillere vil danne præcedens for lignende aftaler verden over. Dette vil sandsynligvis betyde, at de store internationale spillere i nogen grad vil vende tilbage til Danmark for at producere kvalitetsindhold igen.

Hvornår dette vil ske, er naturligvis det store spørgsmål, da det ligner en supertanker, der skal startes op igen. Vores forventning er, at vi kan se de første spæde tegn i foråret 2024, men at vi vil være tilbage på sporet i efteråret 2024 og helt tilbage i 2025.

Men som med alt i livet, kan vi ikke spå om fremtiden, kun spekulere. Faktum er dog, at løsningen på den amerikanske krise også er godt nyt for den danske og giver håb for fremtiden, som tidligere virkede meget dyster.

Vi følger op med mere info herinde når vi ved mere... men tror det bliver en god dag ;-)Log ind for at læse mere!

Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1038 Sidevisninger