Arkiverede opslag

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

DASK-online leverede statister til over 80% af længerevarende fiktion i første halvår 2023


dask nyhed

DASK-online leverede statister til over 80% af længerevarende fiktion i første halvår 2023

Deadline inden d. 1. januar 2024

DASK-online leverede statister til over 80% af længerevarende fiktion i første halvår 2023.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Dansk Film står i en uset krise på grund af en udeblivende aftale mellem danske fagforbund og streamingtjenesterne. Det har konkret betydet, at der i 2023 kun produceres 25% af det normale niveau fra 2021. Dette markante fald påvirker alle led i filmbranchen.

Det har naturligvis også været vores frygt her hos DASK-online. Når der produceres mindre, er der selvfølgelig også brug for færre skuespillere, og markant færre statister.

På et normalt år estimerer vi, at DASK er involveret i cirka 50% af al længerevarende fiktion, der produceres i Danmark (spillefilm, TV-serier, julekalendere osv.), men tallene fra første halvår af 2023 viser, at vi har været involveret i over 80% af de igangværende produktioner.

Vi har oplevet en nedgang i antallet af jobs i forhold til tidligere, men den har været ret begrænset. I april, maj og den første del af juni vurderer vi, at vi har haft omkring 4000 statister på optagelse. Der har kun været ganske få produktioner om vinteren og foråret, som vi ikke har været involveret i.

I juli er produktionen altid begrænset på grund af sommerferien, men i de senere år har der faktisk også været travlt i juli, dog ikke i samme grad som i år.

Efteråret ser ud til at ligne foråret. Der er relativt få produktioner, men de fleste af dem, der er og kommer, vil du finde på DASK-online og KUN på DASK-online. Vores tilstedeværelse i Filmby Aarhus vil også betyde, at vi bliver en endnu større del af produktionerne her end normalt.

Men med udsigten til et relativt lavt produktionsniveau i den kommende tid fokuserer vi særligt på kortfilm og på at styrke vores brugere.

Især vores kortfilmkonkurrence "WTA - Winner Takes All" får vores store fokus, men også vores "Ongoing Filmskuespillertræning" og vores nye format med "Skoling af forældre til børn mellem 8-15 år" samt naturligvis videreudviklingen af vores skuespilleruddannelse "DNA", som vi har haft i 7 år nu.

Vi har tilpasset vores koncept for agentprofiler, og der vil komme yderligere tilpasninger omkring årsskiftet.

Vi skal være klar, når situationen igen vender ;-)

Med optimistiske sommerhilsner ;-)Log ind for at læse mere!

Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


930 Sidevisninger