Udvidet profil helt til januar 2019 for bare 600 kr!!
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Hvorfor er lønnen som den er på reklamefilm?

Deadline inden d. 1. januar 2018Hvorfor er lønnen som den er på reklamefilm?

Ja, det kunne undre. Og du undre dig vel? Hvordan kan det være at en rolletager i en landsdækkende reklamefilm kan aflønnes med 20.000, 50.000 ja og sågar i nogle tilfælde med over 100.000 kr. for ganske få dages arbejde. Og nej, vi taler ikke en gang om de "kendte", men ganske almindelige freelance skuespillere som dig, som har ordinært arbejde og som boltre sig på amatørscenerne og med at lave kortfilm ved siden af arbejde, familie og andre fritidsinteresser?

Det kan så undre endnu mere, at der også er reklamefilm der lønner langt under. 10, 5 eller blot 3000 kr. Bliver skuespillerne underbetalte eller
direkte snydt? De arbejder jo ofte lige så lang tid.

Hvordan kan det i bund og grund være, at det overhovedet er dem der får jobbet, nu vi har så mange arbejdsløse skuespillere i landet?

Igennem efteråret har vi altid haft flere reklamefilm end i resten af året på DASK-online, mange af de små, men også nogle af de bedre betalte.

Mange er af den opfattelse, at store virksomheder, betaler skuespillerne bedre end når små virksomheder laver reklamefilm, for når det samlede budget på en flot produceret reklamefilm er højt må lønningerne jo også følge efter... eller hvad?

Nej, det er slet ikke det der angiver lønnens størrelse til skuespilleren!

Tommelfingerreglen er, at jo større eksponering skuespilleren får, desto mere skal denne have i løn.

Så hvis skuespilleren medvirker i en reklamefilm, som vises på alle dansksprogede kanaler over en periode og man kan se skuespilleren på tryk i annoncer og langs motorvejen, på hjemmesider og som webannoncer mv. så er der tale op massiv eksponering og derfor tale om en god hyrer.

Den massive eksponering giver ikke skuespilleren flere jobs, hvad man måske skulle tro. Den massive eksponering gør simpelthen skuespilleren arbejdsløs.

Det skuespilleren dybest set bliver betalt
for, er at skuespilleren ikke forbindes med andre reklamefilm, andre produkter og virksomheder i en rum tid fremover. I nogle tilfælde kan det sætte hele karrieren på hold?

Det er blandt andet en af grundene til at de "Kendte" skuespillere er meget forbeholdne overfor reklamefilm.

Rent markedsføringsmæssigt er det ikke smart at anvende en kraftig eksponeret skuespiller igen fordi denne person vil lede tankerne over på det andet produkt og derved tage fokus fra det nye. Så at gøre karriere som reklamefilmskuespiller kan sjældent lade sig gøre... mm. man bruger hele verden som skueplads? Men det kræver et netværk ud over det
sædvanlige.

Det er sikkert også derfor, at skrønen er opstået
med at store virksomheder lønner bedst. Nej, store virksomheder lønner bedst fordi de har råd (og brug for) den brede, massive eksponering.

Laver de mindre lokalreklamefilm med lokal eksponering er lønnen også tilsvarende lav.

Når nu du ved dette... hvor mange skuespillere kender du (genkender du) egentligt fra flere reklamefilm?

Facebook er fælden!
Tidens trend er facebook. Her poster filmproducerende i stor stil annoncer for filmjobs, også reklamefilm.

Men det er farligt når vi taler reklamefilm, for du gør dig selv en bjørnetjeneste ved at takke ja til en landsdækkende reklamefilm for et gavekort eller måske et par tusinde kr.

Når den "store" velbetalte reklamefilm kalder dig til casting får du ikke jobbet... Ikke at du ikke var dygtig nok, eller den rigtige. Men fordi du var med i den reklamefilm jeg lige omtalte.

Derfor: Søg aldrig på reklamefilm fra facebook. Postes de her kan du være sikker på at lønnen ikke er tilsvarende.

Rendyrkede formidlingsplatforme er faktisk ikke meget bedre. Her kan de producerende oprette de selvsamme annoncer uden videre.

Derimod: Hold dig til de rendyrkede castingbureauer, de har styr på kontrakterne og dine rettigheder langt hen ad vejen... og naturligvis her på DASK-online ;-)

Bemærk: HUSK altid at skelne mellem hvad der er skuespillerjobs og statistjob, der er meget stor forskel!


Læs her om Lasse Holys fantastiske tid i rampelyset: KLIK HER
Opret gratis profil med masser af muligheder.
  Tilbage til aktuelle nyheder

Klik her for nyhedsarkiv

Tilmeld dig DASK nyhedsbrev
Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook