Udvidet profil helt til januar 2019 for bare 600 kr!!
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Sådan får du en rolle i en spillefilm ( af David Garmark)

Deadline inden d. 1. juni 2012407


Blogindlæg fra mangeårigt medlem (David Garmark)

David fortæller noget meget sandt i denne korte beretning og vi vil støtte ham hele vejen mod målet!

Se Davids offentlige profil her


Jeg vil begynde denne blog med at smide dette link op: Dansk film i krise… igen

Der er, som det fremgår, delte meninger om hvor meget krise der er i filmbranchen, og på en måde har det med dette indlæg at gøre, på en måde ikke. Det er ikke nyt, at der er røre i den danske filmbranches andedam; jeg har fundet et utal af artikler. I 2007 brokkede man sig over, at TV stationerne havde for meget at sige ift. hvilke film der skulle laves, for eksempel er her en samling artikler fra JP, med alt fra kriseofre, tudekiks, en Ål der giver op til køen ved den pur rene håndvask.

Nuvel, der er krise – ligesom alle andre steder i øvrigt. Det har der været i mange år. Og hvad har det så med det her at gøre?

Lad mig fortsætte et helt andet sted, nemlig lige her. Hos mig. Gennem de seneste 10 år har jeg lejlighedsvist ernæret mig som autodidakt skuespiller. Jeg startede i Århus, og har efterhånden fedtet mig ind hos mange forskellige casting bureauer i hele landet. Jeg har medvirket i over 70 produktioner og tjent lidt penge på det. Men det største jeg har svunget mig op til trods mit (synes jeg selv) store engagement  er Fjernsyn for Dig, nogle bittesmå roller i nogle tv-serier og et par reklamer man kan huske. Og sådan ved det blive ved med at være – for jeg er ikke uddannet skuespiller, og jeg er ikke medlem af skuespillerforbundet.

Jeg elsker at spille, men jeg får aldrig den rolle i en spillefilm jeg gerne vil have gennem de officielle kanaler. Det kræver at en instruktør giver mig chancen, og selvom jeg er skide god til networking, så regner jeg ikke med at det sker på noget tidspunkt snart. Jeg er stadig ukendt, og jeg er ikke heldig.

Derfor er der faktisk kun en mulighed, når man tager disse facts i betragtning: at lave en spillefilm selv.

Når jeg siger det til folk jeg kender i branchen – nogle kender jeg rigtig godt – så får de altid det der lille overbærende smil på, og en umærkelig hovedrysten er på vej. Wait for it! Specielt når jeg siger, at det skal være en uafhængig film og det hele skal laves stort set uden budget – i Californien.

Derfor starter jeg denne hovedvidneberetning om, hvordan det kan lade sig gøre. Hvordan mine medsammensvorne og jeg har tænkt os at skide på alt hvad der er gængs arbejdsgang i sådan et projekt, og hvilke udfordringer der ligger i at ignorere, at det ikke kan lade sig gøre – og bare gøre det.

Trods kriser og jantelov.

Se og følg Davids blog: Klik her


Opret gratis profil med masser af muligheder.
  Tilbage til aktuelle nyheder

Klik her for nyhedsarkiv

Tilmeld dig DASK nyhedsbrev
Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook