Udvidet profil helt til januar 2019 for bare 600 kr!!
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Hollywoodfilm kom til DK, af medlem Torben Brinck

Deadline inden d. 1. april 2012407


Billedtekst: Torben Brinck (midten) sammen med Hollywoodstjernerne Estella Warren og William Baldwin


Hollywoodfilm kom til DK

Det er ikke hver dag at landets mange statister får muligheden for at møde de "international kendte". Det skete for Torben Brinck (billedet) samt ca. 100 andre medlemmer af DASK-online.

Torbens Historie

Hvor tit får man lige muligheden for at være med i en ”Hollywood-produktion” tænkte jeg? Jeg har været med i DASK fra starten uden at støde på en lignende chance. Jeg kontaktede mine venner Morten Faber og Johnny Hoffmann, som jeg har mødt på en anden film, nemlig ”Hvidstengruppen”, hvor vi alle tre var tyske soldater.

Morten og Johnny var klar på endnu en oplevelse sammen, så vi aftalte at lave en tur ud af det og kørte sammen mod det københavnske tidligt søndag morgen.

Vi havde fået strenge ordrer på at være på settet til tiden, hvilket var kl. 12.30. Dresscoden var klar: Mørke jakkesæt eller smoking for herrerne og cocktail og aftenkjoler for damerne. Scenerne der skulle skydes var filmens åbningsscener. Estella Warren, den ene af filmens hovedaktører, spiller, som i virkeligheden også skuespiller i filmen. Det var hendes premiereaften vi var ’inviteret’ til i Stærekassen på Det Kongelige Teater.

Faktisk var der ’inviteret’ omkring 300 statister fra nær og fjern. Alle var mødt op i gallatøj og med højt humør. 300 statister er mange at håndtere på et filmset, så for at undgå misforståelser og for mange spørgsmål undervejs gik de første to timer med en grundig velkomst, information om dagens forløb samt do’s and dont’s på et filmset. Time is money!

Inden vi fik lov til at komme ind i teatersalen blev folk delt op. Der blev udvalgt folk der skulle sidde i forreste halvdel af salen (de folk der senere skulle være med i den efterfølgende scene – cocktailparty’et) og der blev håndplukket en 30-40 stykker, der skulle sidde på de tre første rækker. Så langt, så godt.

Da vi så kom ind i salen blev der rykket rundt på folk. Folk skulle blandes. Ikke for mange blondiner ved siden af hinanden, ikke for mange ens farver tøj, unge og ældre ved siden af hinanden og hvad der end måtte være. Da settet var designet så det så godt ud på skærmen, var vi endelig klar til at gå i gang. Nu skulle der klappes. Scenen blev taget om igen og igen. Først med kamera på kran igennem salen, så på stativ nede bagved, så på dolly (kameravogn) på scenen osv. Vi klappede det bedste vi havde lært indtil scenen var i kassen.

De to hovedrolleindehavere, William Baldwin og Estella Warren var de sødeste mennesker og meget tålmodige. I pausen mellem de to scener stillede de velvilligt op til fotos og autografer med samtlige af de 300 statister, der havde lyst. De gav hånd og takkede hver enkelt fordi de var kommet og de var i det hele taget helt nede på jorden. Det var der mange danske skuespillere der kunne lære lidt af.

Den næste scene var i teatrets foyer. Et vanskeligt skud, da en masse statister hele tiden skulle gå op og ned af trappen i foyeren og dermed ind og ud af billedet. Det måtte ikke virke forstyrrende, ej heller indstuderet og på ingen måde larmende. Efter hver optagelse skulle alle tilbage til deres udgangspositioner. Os, der skulle gå op eller ned af trappen fik mange op- og nedture (på trappen) sådan en dag. Det var noget der kunne mærkes i benene da man kom hjem. Vi sluttede optagelserne ca. kl. 21.30 og havde nok været med til at lave det der skulle blive til 20-30 sekunders film på det store lærred. Film tager tid!

En lang dag hvor man stod meget op var forbi. Pigerne kunne smide de høje hæle og fyrene deres butterflys. Trods sult og træthed var der en god stemning hele dagen igennem. Alle (inkl. statister) arbejdede professionelt og med et smil på læben. Alt i alt en god oplevelse!Du kan her se Torbens profil i det offentlige katalog: KLIK HER

Mvh
Tommy Duus

DASK-online

Opret gratis profil med masser af muligheder.
  Tilbage til aktuelle nyheder

Klik her for nyhedsarkiv

Tilmeld dig DASK nyhedsbrev
Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook